menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/07/web-6-960x637_c.jpg

Ančovičkové máslo


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Když jsem byla malá a slavil se Silvestr, byly u nás na stole vždy jednohubky. Mezi nimi nesměly  chybět ty s ančovičkou, které jsem nenápadně všechny snědla já, protože byly samozřejmě nejlepší. A nikdy nezapomenu na babiččin hovězí jazyk, pečený s ančovičkovou pastou. Babička mi už tohle jídlo nikdy neupeče, ale jednohubky z ančovičkou jsou na našem stole nejen o Silvestru.

Proto ve špajzu nesmí chybět ančovičky a v lednici ančovičkové máslo. Základ pro další použití mám tak většinou po ruce. Chuť ančoviček dokáže dát jídlu úplně jiný rozměr. Přidávám ho do pomazánek, do omáček na těstoviny, k zelenině, nebo si ho mažeme jen tak na rozpečené tousty. Taková opečená bagetka nebo topinka namazaná tímto máslem mi často stačí ke štěstí. A přitom je to tak jednoduché…ancovickove-maslo

Ingredience:
  • 70 g ančoviček – asi 2 lžíce
  • 250 g másla, pořádně změklého
Postup:
  1. Ančovičky nakrájíme na kousky, ponorným mixérem rozmixujeme.
  2. Přidáme kousky změklého másla a společně mixujeme do hladké hmoty. Pokud chceme máslo ještě více vyšlehat, použijeme metlu.
  3. Přendáme do uzavíratelné misky, uložíme do lednice a používáme podle potřeby. Máslo lze také připravit ve větším množství, rozdělit do menších krabiček a zamrazit. Bude tak vždy po ruce…

DSC_9858DSC_9878 DSC_9904aJednoduchá pomazánka, která se hodí na jednohubky, nebo do sendvičů a tortill: umícháme v poměru 1: 1 ančovičkové máslo s lučinou nebo podobným krémovým sýrem.web 3Kombinace nasládlých houstiček vonících po anýzu a fenyklu s ančovičkovým máslem je prostě neodolatelná! Kdo jednou ochutná, bude si tu chuť pamatovat…

Ingredience:
  • ančovičkové máslo nebo pomazánka
  • vejce uvařené na tvrdo
  • kyselé okurky
  • baby špenát
  • filátka ančoviček
  • na ozdobu pažitka, koriandr podle chuti
  • cuketové houstičky (můžeme použít i jiné housky, ale tyhle s anýzem a fenyklem jsou pro nás top k ančovičce)
Postup:
  1. Houstičky, rozřízneme a namažeme z obou stran ančovičkovým máslem.
  2. Obložíme natenko nakrájenými kyselými okurkami, plátky vajíček, můžeme přidat i jedno filátko ančovičky.
  3. Navrch přidáme baby špenát (nebo jakýkoliv jiný salát), pažitku nebo koriandr.
  4. Přiklopíme vrchní částí a pustíme se s chutí do jídla.

ancovickove-maslo

 

 

Komentáře

2 Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT


lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

2 Print Friendly, PDF & Email
">