
Koření do perníku
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
kořeníPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
V momentě, kdy jsem vyzkoušela domácí koření do perníku, už bych to kupované nepoužila. Je hotové za pár vteřin a tak voňavé!!! Na mletí různého koření používám obyčejný mlýnek na kávu za pár stovek. Je to výborný pomocník i při mletí různých oříšků a semínek do pečení. Vše umele rychle a není s ním moc práce s čištěním. Prostě mlýnek vytřu papírovou utěrkou a je hotovo.
Množství na 1 kg mouky:
Ingredience:
- 20 kuliček nového koření
- 10 hřebíčků
- 1 lžička fenyklu
- 1 lžička anýzu
- 6 hvězdiček badyánu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky zázvoru
- špetka soli
- může se přidat i pár kuliček černého pepře
Postup:
- Všechno koření naházíme do mlýnku a umeleme ho. Pokud by nebylo vše umleté na jemno, ještě na chvíli zapneme.
- Koření použijeme hned, zbytek můžeme uchovat na později, ale časem ztrácí na intenzitě.