menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2018/04/DSC_5087-960x637_c.jpg

Krůtí výpečky


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Jsou recepty, které se skládají z pár ingrediencí, příprava zabere minimum času, a když je uvaříte jako nedělní oběd pro návštěvu, ještě budete pochváleni. A k těm patří právě tohle jídlo. Prostě takový trochu dietnější moravský vrabec.

Všechna jídla, která se naházejí do jednoho hrnce a nenaděláte moc nádobí, mám ráda. Když potřebujete stihnout uvařit, máte 3 malé děti (to už teda není dávno pravda :-)), jsou dokonce taková jídla nutná. Tady je výhoda, že maso si připravíte večer předem a necháte ho odležet v lednici. Druhý den šoupnete pekáč do trouby a za hodinu můžete podávat. Samozřejmě s přílohou.DSC_5034Místo klasických bramborových knedlíků, noků nebo brambor, můžete zkusit pro změnu polentu. Je to bezvadná rychlá příloha, chuťově nevýrazná, takže se hodí k lecčemu. Pokud máte instantní krupici, není nic jednoduššího. Do hrnce dáte vařit vodu nebo mléko se solí, do vroucí tekutiny nasypete krupici, necháte přejít cca 5 minut varem za stálého míchání, přidáte kousek másla na zjemnění a je hotovo. A k tomu ještě jen tak rychle podušený špenát, když máme to jaro…DSC_5050Tohle jídlo jsem kdysi naservírovala tchánovi, ovšem s bramborovým knedlíkem a se zelím. Vůbec nepoznal, že jí krůtí maso, které vlastně nemá rád. Prý tak dobré výpečky dlouho nejedl. Takže i pro masožravce, kteří mají rádi klasiku, se nemusíte bát…

4 – 5 porcí
DSC_5045

Ingredience:
  • cca 1 kg krůtího masa ze stehna
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 80 – 100 g  másla

DSC_5042

Postup:
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky.
  2. Vše přendáme do zapékací mísy, osolíme, okořeníme kmínem a pepřem, pořádně promícháme (nejlépe rukama) a necháme odležet alespoň na 12 hodin do lednice.
  3. Druhý den vyndáme pekáč s předstihem, aby maso mělo pokojovou teplotu, než ho budeme péct. Není to nutnost, ale doba pečení se tím zkrátí.
  4. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200oC cca 1 hod. Pokud bychom pekli větší množství, doba pečení se prodlužuje.
  5. Přidáme máslo, necháme bez pokličky ještě pár minut v troubě  a můžeme servírovat.

DSC_5073DSC_5091kruti-vypecky

Komentáře

2 Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT


lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

2 Print Friendly, PDF & Email
">