menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/12/DSC_0545-960x637_c.jpg

Mandlové lupínky


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Jednoduché, rychlé, výborné a ještě k tomu spotřebujete bílky, které po pečení cukroví většinou zůstávají. Dokonalý recept na poslední chvíli, když nestíháte a chcete ještě něco upéct. U nás na Vánoce pravděpodobně nebudou, protože už jsou skoro všechny snědené. Nebo možná ještě jedny upeču? Jsou totiž fakt dobré…

dsc_0542Se surovinami si můžete hrát, mouku namíchat s celozrnnou, přidat vlašské ořechy, citrónovou kůru. Bílky stačí prošlehat ručně s cukrem. Některé recepty uvádějí, že se bílky mají šlehat do tuha, ale není to potřeba.dsc_0484Jediné úskalí nastává v krájení plátků. Je potřeba nakrájet opravdu tenké plátky, takže si nejdřív pořádně nabruste nůž.

Ingredience:
  • 4 bílky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 80 g třtinového cukru + 1 lžíce vanilkového
  • špetka soli
  • 100g neloupaných mandlí

dsc_0492

Postup:
  1. Bílky se špetkou soli prošleháme s cukrem.
  2. Přidáme mouku a dobře promícháme.
  3. Nakonec vmícháme celé mandle.
  4. Vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, nebo vyloženou pečícím papírem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180oC cca 20 min.
  6. Chlebíček vyklopíme z formy na rošt a necháme do druhého dne zaschnout.
  7. Druhý den nakrájíme na tenké plátky a sušíme v troubě při 120 oC cca 20 minut. Troubu je dobré v půlce otevřít, aby mohla uniknout pára.

dsc_0495dsc_0555dsc_0554dsc_0537

Komentáře

2 Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT


lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

2 Print Friendly, PDF & Email
">