
Okurková limonáda
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
okurkaPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
Vedro na padnutí, přísun tekutin je potřeba doplňovat ve velkém. Tahle limonáda aspiruje na náš „největší kulinářský objev“ letošního léta, nebo patří minimálně do první pětky . My už si na ní udělali závislost.
Na začátku prázdnin jsme si udělali výlet do Děčína a tam jme ji v místní restauraci objevili. Restaurace se nachází přímo pod skalní stěnou Pastýřka, na které se můžou vyřádit ti, co mají rádi výšky a přelézt jednu nebo více via ferrat. Je jich tam totiž 16. A pak si dát v místní restauraci výborný hambáč nebo jen domácí limonády. Zrovna měli okurkovou a malinovou a obě byly skvělé. Naše Bára se po druhé cestě nemohla dočkat, až se znovu osvěží tou okurkovou.A v čem je jiná, než ostatní okurkové limonády? Je to vlastně takový tekutý okurkový salát. Takže jestli máte rádi klasický okurkový salát, budete nadšení. Příprava je jednoduchá, jenom musíte vlastnit mixér. Uděláte si takový koncentrát, který můžete mít uchovaný v lednici. Do sklenic ho potom podle chuti naředíte vodou perlivou nebo neperlivou a přidáte už jen led, plátky okurky a podle chuti můžete i nějakou bylinku. Tento poměr surovin je spíše orientační, záleží na velikosti okurky, citronu a jakou chuť preferujete. Podobně, jako když děláte nálev na salát.
Ingredience:
- 1 okurka
- 4 lžíce cukru
- šťáva z ½ – 1 citronu + 1 lžíce octa
- lžička soli
- pepř podle chuti
- 1 litr vody
na dokončení:
- voda
- led
- plátky okurky
- bylinky podle chuti
Postup:
- Okurku oloupeme, nakrájíme na menší kusy, dáme do mixéru spolu se všemi ingrediencemi a rozmixujeme.
- Přímo do sklenic nalijeme část směsi a zředíme vodou, přidáme led a plátky okurky. Ředíme podle chuti, dávám v poměru cca ½ na ½ a hodně ledu.