menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2018/10/DSC_7963a-960x637_c.jpg

Podzimní miska


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Recepty, které netrvají déle, než se uvaří příloha, vaří se v jednom hrnci a dají se ohřívat, jsou u nás frekventované. A protože jedem pořád vege vlnu, vymyslela jsem tuhle podzimní misku. A když podzimní, nesmí v ní chybět dýně, ani houby. A aby takovouhle vegetariánskou misku chtěl jíst i masožravec, musí vypadat lákavě. A aby vypadala lákavě, musí být barevná. Takže úkol zněl jasně!

Patří do kategorie inspirací, dá se podle momentálních zásob a chutí pozměňovat. Základ tvoří cibule, dýně, houby a luštěnina. Nutně to nemusí být Hokaido, ale pro její výraznou barvu, bych ji neobměňovala. Kdyby byl podzim jako jindy, žampiony bych v obchodě přezíravě obešla a použila pořádný hřiby nebo „podoubáky“. Fazole jsem tentokrát, pro úsporu času, dala ty z konzervy. většinou používám předem namočené a uvařené luštěniny, nejraději mungo, adzuki nebo černou čočku. A místo cukety lze na závěr do hrnce hodit baby špenát nebo zelí pak choi.dyne Miska plná vitamínů, minerálů, vlákniny, bílkovin a barev je na světě. Protože nezbylo ani trošku na pozdější ohřátí, myslím, že se povedla. Taky už jsem ji vařila znovu…DSC_7906

3 – 4 porce

Ingredience:
  • 1 velká cibule
  • ½ menší dýně hokaido
  • 250 g žampionů nebo lesních hub
  • 400 g červených fazolí v konzervě
  • 1 cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička podle chuti
  • kousek zázvoru
  • limetový list
  • sůl
  • 3 lžíce tamari sojové omáčky nebo sojové omáčky (ta je chuťově méně výrazná)
  • olivový olej
  • šťáva z limetky na dochucení
  • koriandr nebo hladkolistá petržel na ozdobu
Postup:
  1. Cibuli nakrájíme na klínky, dýni na malé kostičky a žampiony na plátky.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a cibuli pozvolna restujeme.
  3. Mezitím si nasekáme na jemno zázvor, česnek a chilli papričku a přidáme je k cibuli.
  4. Když se koření rozvoní, přisypeme dýni a plátky žampionů, promícháme, osolíme, přidáme limetový list, podlijeme troškou vody a dusíme pozvolna cca 15 minut.
  5. Fazole slijeme, vsypeme do pánve, ochutíme tamari omáčkou a společně ještě asi minutu povaříme, aby se chutě propojily.
  6. Nakonec dochutíme solí (tamari omáčkou) a limetovou šťávou a vmícháme cuketu nastrouhanou nebo nakrájenou na nudličky julienne a už nevaříme.
  7. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

DSC_7899DSC_7901DSC_7912

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">