menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2018/08/DSC_7095-960x637_c.jpg

Prázdninová miska


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

V tom horku je těžké cokoliv udělat. Když to neuděláte brzy ráno, později už to nejde. Začnete rozumět jižním národům a jejich siestě. A tak jsem poslední dny z domu skoro nevycházela, tudíž nechodila ani nakupovat. Všechny hladové krky, které se doma mihly, krmila tím, co bylo nakoupené už dříve. Zásoby pomalu ubývaly, takže jsem musela zapojit mozek a fantazii na plné obrátky, abych z toho mála, co se doma našlo, vůbec něco uvařila.

Tak vznikla miska plná zeleniny, luštěniny a rýže, která nám moc chutnala. Lehké, rychlé, zdravé a levné jídlo! Nakonec to vypadá, že to vedro dokáže z člověka vydolovat nemožné… :-)DSC_7001Rajčata a cuketu jsem posbírala na zahradě, cibule, zázvor, česnek a chilli je doma vždycky. Plechovka fazolí, to je jistota, která se ve špajzu taky najde, takže navíc jsou jen hráškové lusky. Recept patří do kategorie „inspirace“, může se pozměnit podle chuti a zásob. Hráškové lusky se dají dobře nahradit fazolovými, místo červených fazolí použít cizrnu nebo jinou luštěninu, která zbyde z minulého dne. A na ozdobu použít jakoukoliv zeleninu. A pokud máte v lednici hotovou burákovku, místo nasekaných arašídů nebo jiných ořechů, ji použijte. Skvěle se hodí.DSC_7053

3 – 4 porce

Ingredience:
  • 1 velká cibule
  • 2 velká rajčata, nebo cherry rajčátka
  • 1 plechovka červených fazolí
  • větší hrst hrachových lusků
  • 1 cm zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • limetková šťáva podle chuti
  • sůl
  • olivový olej

Na servírování:

  • cherry rajčátka na půlky
  • 1 malá cuketa nastrouhaná na julienne nudličky nebo tenké plátky
  • ½  žluté papriky na proužky
  • hrst drcených arašídů

DSC_7068

Postup:
  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostičky, česnek, zázvor a chilli papričku na tenké plátky.
  2. Na olivovém oleji osmažíme cibuli, když začne mírně hnědnout, přidáme česnek, zázvor a chilli papričku. Až se rozvoní, vmícháme rajčata, pořádně promícháme a necháme asi minutu dusit, než se odpaří voda.
  3. Do pánve vmícháme slité fazole, přilijeme sojovou omáčku a cukr a společně prohřejeme.
  4. Nakonec přidáme zelené cukrové lusky a necháme asi 2 min. povařit.
  5. Servírujeme s rýží, ozdobíme zeleninou a arašídy.

DSC_7088DSC_7093

Komentáře

2 Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT


lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

2 Print Friendly, PDF & Email
">