menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/12/DSC_0545-960x637_c.jpg

Mandlové lupínky


Jednoduché, rychlé, výborné a ještě k tomu spotřebujete bílky, které po pečení cukroví většinou zůstávají. Dokonalý recept na poslední chvíli, když nestíháte a chcete ještě něco upéct. U nás na Vánoce pravděpodobně nebudou, protože už jsou skoro všechny snědené. Nebo možná ještě jedny upeču? Jsou totiž fakt dobré…

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/11/DSC_4158-960x637_c.jpg

„Norská“ rybí polévka


Rybu alespoň jednou týdně, protože je našemu tělu prospěšná, by měl dodržovat každý. Ale ne každý si ji dá. Dospělý nechť se rozhodne sám, ale jak protlačit rybu dětem, které ji odmítají? V polévce to jde celkem snadno. Alespoň mně se to vždycky dařilo. A tahle polévka je dodnes u našich dětí oblíbená.

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2018/02/DSC_4419a-960x637_c.jpg

Čočková sekaná


Tuhle sekanou ocenil i můj táta, který je masožravec a navíc odrostl na babiččině kuchyni. Tudíž má rád klasiku a experimentům není moc otevřený. A já od něj dostala pochvalu za veganskou čočkovou sekanou! Takže si buďte jistí, že je opravdu dobrá a můžete se do ní směle pustit.

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/06/DSC_6218-960x637_c.jpg

Tvarohová bublanina


Tak jsem brouzdala internetem, abych zjistila, proč se bublanině říká bublanina. Dozvěděla jsem se, že se jedná o sladký druh pečiva, třené těsto, které se nalije do pekáče a poklade ovocem, nejčastěji třešněmi a višněmi. Při pečení těsto probublá napovrch. Proto bublanina. Pamatuji si, že ji babička pekla v létě často.

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/02/DSC_2759-960x637_c.jpg

Španělský koláč


neboli Tarta de Santiago. Tak zní oficiální název výborného koláče, který je registrovaný pod tímto ochranným názvem v rejstříku chráněného zeměpisného označení od roku 2006. Zde je i zanesena původní receptura, v které není ani mouka, ani máslo, natož spodní vrstva z křehkého těsta, jak uvádějí některé recepty na internetu.  Dort musí obsahovat minimálně 33% procent […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/11/DSC_8570-960x637_c.jpg

Bílkový chlebíček


Tohle je recept od mojí babičky. Chlebíček je lehký jako vánek a díky jablkům vydrží vláčný několik dní. Ale u nás nikdy nevydrží. Pamatuji se, že babička ho dělala poměrně často, protože ji při pečení zbývaly bílky, které postupně přidávala do sklenice s uzávěrem. Sklenici měla postavenou mezi kuchyňským oknem. Když zmizela, byl napečený chlebíček […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/06/DSC_6465-960x637_c.jpg

Levandulový sirup


S levandulí je potíž. Je tak úžasně voňavá a krásná a obsypaná včelami (škoda, že neznám majitele, abych ochutnala jejich med…). A já nikdy nevím, jestli ji mám ostříhat, nebo nechat odkvést. Pár květů na ovonění konvice s vodou bych neřešila, ale sušené kytky jsou z ní tak hezké a sirup tak dobrý… 

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/03/DSC_4197-960x637_c.jpg

Citronový čískejk


Recept na cheesecake jsem kdysi dostala od kamarádky Helenky a na nějakou dobu se stal u nás doma favoritem. Je to neuvěřitelně rychlý a jednoduchý moučník a navíc každá návštěva se nad ním rozplývala. Od té doby jsem zkoušela spoustu variant, jak na korpus, tak i na krém a nikdy to nebyl propadák.

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/02/DSC_2948-960x638_c.jpg

Bulgurový salát


Bulgurový salát patří do kategorie celoročních salátů a je to naše stálice. Jeho velkou výhodou je, že je to salát trvanlivý, který můžete připravit i den předem a jeho chuti to spíš prospěje. V lednici vydrží určitě 2 až 3 dny. Můžete ho servírovat jako přílohu ke grilovanému masu, ale i jako celkem kompletní hlavní chod. […]

[..]

Menu