menu
  • Úvod
  • RECEPTY SEŘAZENO
  •   »   Page 3
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2018/07/DSC_6604-960x637_c.jpg

Čokoládový dort


Začaly prázdniny a tak jsem na jejich oslavu upekla čokoládový dort. Jestli nemáte rádi hořkou čokoládu, už radši nepokračujte ve čtení. Ovšem jestli jste stejně jako my její vděční jedlíci, pak si tenhle dort zamilujete. Korpus je lehoučký piškot, krém z mascarpone, odlehčený malinami nebo višněmi v rumu. Každý kousek se rozplyne na jazyku. Jak u nás […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/10/DSC_1366-960x637_c.jpg

Zapečená červená řepa


Červená řepa má spoustu výhod: Je k sehnání celý rok, její pořizovací cena je velice příznivá a ještě posiluje imunitu. Proto s její konzumací neotálejte, zvlášť teď na podzim. Všechny ty chřipky a virózy čekají za každým rohem. Ne nadarmo se jí říká krvavý elixír mládí.

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/12/DSC_0530-960x637_c.jpg

Plněný perník


Recept na plněný perník jsem našla před lety v časopisu Apetit. Byl to vítězný recept čtenářky, která ho měla od své babičky. Perník jsem vyzkoušela a stal se mým oblíbeným cukrovím. Pokud máte rádi perník, povidla a oříšky, je to recept přesně pro vás…

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/11/DSC_0029-960x637_c.jpg

Štrůdl


K podzimu patří jablka ve všech podobách, tedy i ve štrůdlu, který patří do mých „top ten“ nejoblíbenějších moučníků. Jablečný štrůdl neboli závin je podlouhlý zavinutý plát těsta plněný jablky. A taky rozinkami, oříšky a strouhankou. Pochází prý z Rakouska, ale u nás zdomácněl. Nebo to byl náš moučník a zdomácněl v Rakousku? Tak byli […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/09/DSC_7366-960x637_c.jpg

Dýňové kari


Končí léto a všude se objevují dýně Hokaido, bohužel ne na naší zahradě, kde nám je ještě v květu sežrali slimáci. Já mám Hokaido nejradši ze všech dýni, pro její výraznější chuť a také proto, že jsem tvor od přírody líný. No, a Hokaido se nemusí loupat, šlupka varem nebo pečením změkne… Další velkou výhodou dýní […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/06/DSC_5894-960x637_c.jpg

Bezinkový sirup


Před heřmánkem smekni a před bezem klekni…Tak zní rčení našich babiček. Naši předci dobře věděli na co je která bylina dobrá, a proto si černého bezu vážili. Zvyk darovat nevěstě bezovou sazenici, aby si ji mohla vysadit k novému příbytku, je už dávno zapomenutý. Ale naštěstí tyhle na dálku vonící keře rostou všude kolem nás.

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/08/DSC_6877-960x637_c.jpg

Karamelovo-broskvový dort


Dlouho jsem řešila, který recept sem připíchnu jako první. Času jsem na to měla celkem dost, protože od rozhodnutí k realizování uběhlo spoustu času. První myšlenka padla na dort, protože je to vlastně taková malá oslava.  Oblíbených rodinných dortů máme několik, ale nakonec  vyhrál tenhle lehký karamelovo broskvový dort. U nás doma jsme si ho všichni […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2019/04/DSC_0831-960x637_c.jpg

Tvarohový koláč


Pokud jde o náplně koláčů, buchet a jiných sladkostí, v naší rodině jednoznačně vyhrává tvaroh. A tvarohu je také plný tenhle křehký koláč. Je to taková klasika, kterou mám v repertoáru už roky a ráda po ní občas sáhnu. Proto by na blogu neměl chybět. Možná i jako tip pro nadcházející svátky. 

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/10/DSC_6925-960x637_c.jpg

Boršč


Protože začala opožděná houbařská sezona, nemohli jsme v lese chybět. Domů jsme se vrátili s pěknými úlovky, a tak po houbové omáčce a kulajdě přišel na řadu boršč. Ten z hovězího masa zná asi každý, protože zdomácněl v nejedné české restauraci. Na Prezidentské chatě u misky boršče končí většina našich pěších i běžkových výletů po Jizerských horách…Ale postní s houbami, […]

[..]

Menu