menu
  • Úvod
  • RECEPTY SEŘAZENO
  •   »   Page 4
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/09/DSC_8224-960x637_c.jpg

Jogurtový koláč


Švestková sezóna ještě nekončí, proto by byla škoda, nevyužít toto skvělé ovoce v mém oblíbeném koláči. Jogurtový koláč je jednoduchý, rychlý a celkem zdravý zákusek či snídaně i svačina. Těsta je v něm málo, skoro žádný tuk, když nepočítám žmolenku (kterou můžete vynechat, ale upřímně, bez ní to není ono…), hodně ovoce a žádné vážení, dlouhé šlehání. […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/09/IMG_6948-960x702_c.jpg

Přepuštěné máslo


Přepuštěné máslo je tradiční úprava másla, kterou dobře znaly naše prababičky. Přepouštěním se máslo zbavuje vody a laktózy, zbyde tak pouze 100% tuk, který se může uchovávat při pokojové teplotě několik měsíců a je velice vhodný pro tepelnou úpravu, protože se nepřepaluje a vydrží teploty přes 200oC. Takové palačinky nebo lívanečky si nedovedu představit smažit jinak […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/10/IMG_7317-960x719_c.jpg

Sušené maso


Když se budete chystat na cestu přes Skotské hory a doly, kde nebude 14 dní možnost koupit cokoliv a všechno si ponesete pěkně v báglu na zádech, pak si nezapomeňte přibalit sušené maso. Je to energetická bomba, která vás udrží v kondici. Jediný, na co si musíte dát pozor, aby vám zbylo na celou dobu, protože je […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/10/DSC_9436-960x624_c.jpg

Banánové cookies


Rychlovka, která je zdravá a určitě se vám bude hodit, když vás bude honit mlsná a zjistíte, že to u vás doma doma vypadá jak u snědenýho krámu. Potřebujete totiž jen dvě ingredience. Banán a vločky! Další ingredience už nejsou povinné, ale pokud sušenky chcete posunout o level výš, přidávejte podle chuti, vše co doma […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/10/DSC_6925-960x637_c.jpg

Boršč


Protože začala opožděná houbařská sezona, nemohli jsme v lese chybět. Domů jsme se vrátili s pěknými úlovky, a tak po houbové omáčce a kulajdě přišel na řadu boršč. Ten z hovězího masa zná asi každý, protože zdomácněl v nejedné české restauraci. Na Prezidentské chatě u misky boršče končí většina našich pěších i běžkových výletů po Jizerských horách…Ale postní s houbami, […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/10/DSC_8127-960x637_c.jpg

Dýňový koláč


Začínající podzim, slunce, sklenka vína, dýňový koláč a k tomu pár kamarádů…prostě krásně prožité odpoledne. Protože dýně Hokaido je super surovina a má nespočet možností úpravy, šahám po ní poměrně často, obzvlášť na podzim a v zimě. Tenhle koláč jsem zkusila poprvé upéct před rokem a hned jsem ho zařadila do repertoáru. Je to výborná svačina […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/10/IFL_5756-960x636_c.jpg

Není rum jako rum


Prosecco mám dost ráda. Ale s ostružinou, ostružinovým likérem a Angostura orange bitters jsem ho pila před týdnem poprvé a nebylo to vůbec špatný. Byla jsem pozvána na ochutnávku karibských rumů. U nás doma pijeme teda spíš skotskou whisky, nejraději kouřovou, ale tady připravil menu šéfkuchař Jiří Nosek ze Zdenek’s Oyster baru a to jsem si […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/10/DSC_8443a-960x637_c.jpg

Tapiokový puding


Asi každý zná bubble tea. To jsou ty krásné barevné a lákavé nápoje plné kuliček různých příchutí. Základem je sice čaj, ale všechny další sirupy a příchutě jsou přeslazené a uměle barvené produkty, které se zdravým nápojem nemají nic společného. Kuličky, které se do bubble tea přidávají, jsou z tapioky. A z této suroviny se dá připravit […]

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/09/DSC_8044-960x637_c.jpg

Salát s fíky


Fíková sezóna nekončí, proto mi nedá, abych sem nepřidala, tento salát. Velké saláty jsou hlavně v létě našim oblíbeným jídlem. Ale připravuji je po celý rok a jen podle sezóny obměňuji některé ingredience. Teď varianta s fíky, v zimě s hlívou, pomerančem, avokádem, fenyklem, nebo na jaře s chřestem.

[..]

http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2016/07/DSC_8372-960x637_c.jpg

Švédské cuketové housky


Tak to jsem jednou hledala recept na švédské placky podobné tortilám, které se dají koupit v Íčku a náhodou jsem narazila na tento chléb, nebo spíše housky. Zaujaly mě jednak podobou, ale i použitím cukety, kterou jsem zatím přidávala jen do perníku, který cuketa bezvadně zvláční. Tak proč ji nepřidat i do slaného pečiva? Navíc anýz a […]

[..]

Menu