menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/07/DSC_7116-960x637_c.jpg

Ryba v papilotě


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Pečící papír je vynález vynálezů. Žádné špinění, připékání a hlavně vymazávání plechů a jiných pečících nádob. A taky se do něj mohou zabalit různé suroviny, pořádně se zaváží nebo zakolíčkují a balíček plný chutí a vůní se za chvíli vyndá z trouby. Říká se tomu Papilota, papírová nebo alobalová kapsa, která se zapéká v troubě. Samotný strávník si papilotu otevře a pára, která se na něj vyhrne, je tak prvním „chuťovým“ požitkem.

papilotaProto je ryba v balíčku neboli papilotě takové malé překvapení. Nikdo totiž neví, co ho po rozbalení čeká. Patří do kategorie receptů, kde není nutné nic vážit a ani se držet všech ingrediencí. Stačí prostě použít suroviny, které máte rádi, nebo které se nacházejí ve vašich zásobách. Příprava je celkem jednoduchá, vše zabalíte do pečícího papíru a jenom šoupnete do trouby. Balíčky si můžete připravit i s předstihem a dát péct později.

Ideální lehké jídlo pro letní večery. Rozhodně je to alternativa ke grilování, které zrovna v těchto vedrech není moc příjemné. Trouba pěkně za zavřenými dveřmi odvede svoji práci, vykouzlí zdravější verzi pokrmu a nikdo se navíc nepotí. Za 20 minut je hotovo, stačí dobrá bagetka nebo pár brambor a hostina může začít.

Protože máme rádi ostřejší chutě, i papilota je mírně asijská….Lilek je moje oblíbená ingredience, ale ten je potřeba i s cibulí osmažit. Příprava balíčku v troubě je vlastně podobná vaření v páře a cibule ani lilek by nestihly změknout. Navíc orestováním získají lepší chuť. Pokud se nechcete restováním zdržovat, určitě vynechte tyto dvě ingredience a místo nich použijte třeba cuketu, papriku nebo fenykl. Taky můžete přidat brokolici,baby špenát, olivy, ančovičky, kapary…

4porce
papilota

Ingredience:
  • 4 filety ryby – použila jsem pstruha lososovitého
  • 2 – 3 cibule, podle velikosti
  • ½ lilku
  • ½ cukety
  • 250 g cherry rajčátka
  • 1 stonek citronové trávy
  • chilli paprička
  • 1 limeta nebo citron
  • bylinková sůl
  • 4 ks pečící papír

papilota

Postup:
  1. Cibuli nakrájíme na osminky, lilek na kostičky a osmažíme na oleji, přidáme kousky citrónové trávy a nasekanou chilli papričku, chvíli společně restujeme, aby se chutě propojily. Osolíme.
  2. Připravíme si pečící papír, na něj rozdělíme směs lilku a cibule, nakrájenou cuketu, překrojená rajčátka a posolíme.
  3. Nahoru položíme posolené kousky ryby kůží nahoru a limetku nakrájenou na malé dílky.
  4. Papír buď zabalíme do úhledného balíčku a zajistíme dřevěnými kolíčky, nebo zavážeme nití do měšců a dáme péct do vyhřáté trouby na 2000C cca 20 min.

papilotapapilotapapilota

papilotapapilotapapilota

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">