menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2019/07/DSC_1205-960x637_c.jpg

Rybí miska


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Komu by se chtělo stát ve vedru u plotny? V takový dny u nás vítězí úplně ty nejjednodušší a hlavně rychlé recepty. Velká miska nějakého salátu, nebo jen rajčata s mozzarellou, by mi úplně stačily každý den. Ale nevím, co by na to řekl zbytek rodiny…A tak přicházejí na řadu moje oblíbené letní misky.

Jejich základem je omáčka z kokosového mléka, která dochutí jakoukoliv zeleninu, kousky masa nebo ryby, houby a luštěniny. A to všechno zvlášť nebo dohromady, podle chutí a zásob. Další recept, který ani nevážím ani neměřím, ingredience přidávám podle sezóny.…A  nahoru stačí přidat podle chuti koriandr, petržel, semínka nebo čerstvou zeleninu. Jídlo tím dostane další chuťový rozměr a navíc vypadá lákavěji.

Ingredience:
  • 400 g filet losososvitého pstruha, nebo jakékoliv ryby bez kostí
  • ½ lilku
  • 1½  – 1 cuketa, podle velikosti
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stvol citronové trávy
  • 250 ml kokosového mléka
  • 2 limetové listy
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sojové nebo rybí omáčky
  • sůl
  • limetová šťáva na dochucení
  • na ozdobu koriandr, hladkolistá petržel, jarní cibulka nebo kousky čerstvé zeleniny a semínka podle chuti
Postup:
  1. Nejdříve nakrájíme cibuli a lilek na kostičky, česnek, citronovou trávu a chilli papričku nadrobno.
  2. Do hluboké teflonové pánve (jiný nepřilnavý povrch) dáme nasucho opékat kostky lilku. Když začne hnědnout, přidáme olivový olej a ještě chvíli restujeme (lilek dáváme nejdříve bez oleje, aby nenasál tolik oleje).
  3. K lilku přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, přisypeme česnek s chilli a citrónovou trávou. Společně chvíli restujeme, až se česnek rozvoní. Pozor, aby se nepřipálil, zhořkl by.
  4. Osolíme, zalijeme kokosovým mlékem a necháme 10 min. vařit.
  5. Lososa nakrájíme na kousky, přidáme do omáčky, společně ještě pár minut povaříme, dochutíme sojovou nebo rybí omáčkou, cukrem a limetkou.
  6. Nakonec vmícháme cuketu nakrájenou na nudličky julienne, už nevaříme.
  7. Podáváme s rýží, rýžovými nudlemi nebo soba nudlemi. Zdobíme čerstvými bylinkami nebo zeleninou a semínky.

DSC_1207  DSC_1209 DSC_1211 DSC_1218

Komentáře

2 Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT


lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

2 Print Friendly, PDF & Email
">