menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/10/DSC_9868-960x637_c.jpg

Salát s pečenou zeleninou


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Další z řady receptů na dýni. Podle hesla Hokaido aspoň jednou týdně, přichází ve variantě pečená na plechu s jinou zeleninou. Ideální je připravit 2 plechy. Jeden si dát k večeři  a druhý zpracovat do salátu. A krabička do práce nebo školy je na světě.

Tenhle recept je z kategorie student bez školní jídelny. Jídlo, které potřebuje  vydržet celý den, nedá se ohřívat a ještě musí zasytit. Do těchto salátů je výborný kuskus, bulgur(recept na salát zde) a cizrna, nebo jiné luštěniny.pecena-zeleninaPečená zelenina, je celkem bez práce. Zeleninu nakrájíte na kostky, přidáte koření, olivový olej a trouba všechnu práci odvede za vás. Recept můžete brát spíš jako inspiraci, zeleninu i koření dejte podle aktuálních zásob nebo tu, kterou máte radši. Ale kombinace dýně, řepy a květáku s rajčatama je prověřená a nám moc chutná. Náš Honza si už v krabičce vezl několikrát….Obilovina, luštěnina, zelenina, olivový olej – kompletní zdravé a vyvážené jídlo.

4 – 6 porcí
pecena-zelenina

Ingredience:

Na 1 plech:

  • ½ – 1 dýně Hokaido podle velikosti
  • 1 červená řepa
  • kousek květáku
  • 1 velká cibule
  • 4 rajčata ( ½ plechovky krájených rajčat)
  • hrst kešu ořechů
  • olivový extra panenský olej
  • tymián, rozmarýn
  • sůl, pepř
  • 100 g kuskusu
  • Cca 1 hrnek zcezené uvařené cizrny ( 1 plechovka)
  • 250 g balkánského sýru, pro veganskou verzi tofu
  • hrst hladkolisté petržele
Postup:
  1. Dýni a řepu rozkrájíme na kostky, cibuli na klínky, rajčata na menší kousky, květák rozebereme na menší růžičky.
  2. Všechnu zeleninu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme bylinkami, kešu ořechy, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
  3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 oC cca 30 – 40 min, až zelenina změkne.
  4. Suchý kuskus osolíme, přidáme 2 lžíce oleje a promícháme. Zalijeme 100 ml vroucí vody, přiklopíme pokličkou a necháme chvíli odstát. Nakonec načechráme vidličkou. Necháme vychladnout.
  5. Balkánský sýr nebo tofu nakrájíme na kostky.
  6. Cizrnu smícháme s kuskusem a sýrem, zalijeme trochou olivového oleje a lehce vmícháme vychladlou zeleninu, tak aby se nerozblemcla (jiný výraz mě nenapadl). Posypeme  nasekanou petrželkou.
  7. K salátu můžeme ještě podávat zálivku z kysané smetany, sezamové pasty nebo kešu majonézu.

salat-s-pecenou-zeleninousalat-s-pecenou-zeleninousalat-s-pecenou-zeleninou

Komentáře

2 Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT


lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

2 Print Friendly, PDF & Email
">