
Třešňová bublanina
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
šlehačka • třešněPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
Když dozrávají třešně, ve vzduchu je léto a prázdniny. A když vám zavolá kamarádka, že si je máte přijít natrhat k nim na zahradu, to se pak pocit léta stává skutečností.
Třešně jsou nejlepší ze stromu rovnou do pusy. Taky čerstvě přinesené v koši domů. Těch se všichni přejíme. Ale proč ne? Je to jen několik dnů a už o nich celý rok neuslyšíme. O zbytek, který se nesní první den, nejeví zájem ani naše Matylda (francouzský buldoček), která jinak sní všechno :-). Pak přijde na řadu bublanina…Tahle je super rychlá, taková klasika, po které sáhnu, když se mi nechce nic vymýšlet a v lednici je šlehačka. Naše Bára ji má nejradši, žádné zdravější nebo tvarohové verze rozhodně péct jako první nemůžu. Tak nebudu zdržovat a rovnou ji jdu upéct…
Ingredience:
- 250 ml šlehačky
- 2 vejce
- 130 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prdopeče z vinného kamene
- špetka soli
- třešní, kolik se jich vejde, sázím je pěkně k sobě
Postup:
- V míse prošleháme cukr se šlehačkou a vejci.
- Přisypeme mouku promíchanou s prdopečem a solí a vymícháme hladké těsto. Má trochu hustší konzistenci, než bábovkové těsto.
- Pekáč o rozměrech 20×35 cm vyložíme pečícím papírem (nebo ho můžete vymazat máslem a vysypat moukou) a těsto stěrkou pěkně uhladíme.
- Poklademe třešněmi a pečeme v předehřáté troubě na 1800C cca 40 minut.