menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2019/06/DSC_1156-960x637_c.jpg

Třešňová bublanina


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Když dozrávají třešně, ve vzduchu je léto a prázdniny. A když vám zavolá kamarádka, že si je máte přijít natrhat k nim na zahradu, to se pak pocit léta stává skutečností.

Třešně jsou nejlepší ze stromu rovnou do pusy. Taky čerstvě přinesené v koši domů. Těch se všichni přejíme. Ale proč ne? Je to jen několik dnů a už o nich celý rok neuslyšíme. O zbytek, který se nesní první den, nejeví zájem ani naše Matylda (francouzský buldoček), která jinak sní všechno :-). Pak přijde na řadu bublanina…bublaninaTahle je super rychlá, taková klasika, po které sáhnu, když se mi nechce nic vymýšlet a v lednici je šlehačka. Naše Bára ji má nejradši, žádné zdravější nebo tvarohové verze rozhodně péct jako první nemůžu. Tak nebudu zdržovat a rovnou ji jdu upéct…bublanina

Ingredience:
  • 250 ml šlehačky
  • 2 vejce
  • 130 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prdopeče z vinného kamene
  • špetka soli
  • třešní, kolik se jich vejde, sázím je pěkně k sobě
Postup:
  1. V míse prošleháme cukr se šlehačkou a vejci.
  2. Přisypeme mouku promíchanou s prdopečem a solí a vymícháme hladké těsto. Má trochu hustší konzistenci, než bábovkové těsto.
  3. Pekáč o rozměrech 20×35 cm vyložíme pečícím papírem (nebo ho můžete vymazat máslem a vysypat moukou) a těsto stěrkou pěkně uhladíme.
  4. Poklademe třešněmi a pečeme v předehřáté troubě na 1800C cca 40 minut.

bublaninabublaninabublaninabublanina

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">