menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/04/DSC_2990-960x637_c.jpg

Tuňákové těstoviny


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Když potřebuju uvařit nějakou rychlovku, šáhnu většinou po těstovinách. Nejdříve dám vařit vodu a začnu připravovat omáčku podle nálady a stavu ledničky i špajzky. Než se těstoviny uvaří, omáčka je hotová a může se servírovat…A přesně tak vznikla omáčka s tuňákem, která je naše léty prověřená tutovka. Ingredience, z kterých ji vařím, málokdy v železných zásobách naší domácnosti chybí…

Patří do seznamu jídel, které vaříme na našich lyžařských výjezdech. Když se vrátíme do apartmánu, dávám vařit vodu na těstoviny a teprve pak svlékám bundu. Hladová smečka potřebuje co nejdříve jíst…Hory už máme letos za sebou, ale takový sobotní oběd, kdy se pracuje na zahradě a není čas na vyváření, tyhle těstoviny často zachrání.

Recept je spíše inspirací, pokud někdo nerad olivy, nic se nestane, když je vynecháte a naopak omáčku můžete vylepšit sušenými rajčaty nebo nakládanými kapary. Krájená rajčata v konzervě jsou skvělá věc. Uspoří vám čas a v zimě jsou rozhodně chuťově lepší, než rajčata kupovaná, které navíc musíte loupat. Pokud máte v létě velkou vlastní úrodu (a nepospícháte), samozřejmě použijte rajčata domácí.cherry-rajcatka

4 – 5 porcí

tunak

Ingredience:
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat, 400 g
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, kousky, 180 g
  • hrst černých oliv
  • 250 g cherry rajčátek
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • šlehačka na zjemnění, nemusí být
Na servírování:
  • strouhaný parmazán
  • rukola
Postup:
  1. V hluboké pánvi restujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme nasekaný česnek. Když se rozvoní, vmícháme tuňáka, osolíme a opepříme.
  2. Do pánve vlijeme rajčata z konzervy, promícháme a necháme 5 minut vařit.
  3. Olivy pokrájíme na menší kousky, rajčátka na půlky a přidáme k omáčce a necháme společně chvilku povařit.
  4. Pokud chceme omáčku zjemnit, přilijeme šlehačku.
  5. Podle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat i špetku cukru.
  6. Uvařené těstoviny vmícháme do omáčky.
  7. Na talířích posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme rukolou.

tunaktunaktunak

 

Komentáře

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">