menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2020/02/DSC_3247-960x637_c.jpg

Zelená polévka


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Jednoduchá, rychlá a plná vitamínů. Přesně takové polévky mám nejradši. O ponorném mixéru už jsem pěla ódy několikrát, tak se nebudu opakovat. S ním jednoduše vykouzlíte z různých ingrediencí polévku, která nikdy nezklame.

A tahle je opravdu skvělá. Díky zázvoru lehce štiplavá, kokosové mléko ji zase mírně osladí, červený pepř spolu s čerstvou mátou dodá ovocný svěží nádech a rýže ji vytvoří krásně krémovou. Ale pokud dáváte přednost jiným chutím, klidně si ji dolaďte podle sebe. Zázvor vynechte, přidejte oblíbené koření a zjemněte smetanou.

5 – 6 porcí

Ingredience:
  • 450 g mraženého zeleného hrášku
  • 500 g brokolice
  • 1 cibule
  • hrst kulatozrnné rýže
  • 2 cm zázvoru
  • 250 ml kokosového mléka
  • olivový olej
  • sůl
  • sezamová semínka, máta nebo bylinky podle chuti, červený pepř
Postup:
  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a zázvor, vsypeme rýži a zalijeme vodou.
  2. Do hrnce přidáme hrášek a brokolici nakrájenou na menší kousky. Kousek brokolice nebo část hrášku si odložíme stranou na ozdobení jednotlivých porcí.
  3. Polévku přivedeme k varu, osolíme a necháme vařit 20 minut.
  4. Rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme kokosové mléko a případně naředíme vodou do požadované hustoty a necháme přejít varem.
  5. Pokud bychom chtěli polévku ještě krémovější, propasírujeme přes cedník. Méně výkonný mixér totiž nedokáže hrášek rozmixovat dohladka.
  6. Porce zdobíme semínky, bylinkami, brokolicí nebo hráškem podle chuti.

DSC_3229DSC_3237DSC_3241DSC_3251

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">