Zelená polévka
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
brokolice • hrášek • kokosové mléko • zázvorPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
Jednoduchá, rychlá a plná vitamínů. Přesně takové polévky mám nejradši. O ponorném mixéru už jsem pěla ódy několikrát, tak se nebudu opakovat. S ním jednoduše vykouzlíte z různých ingrediencí polévku, která nikdy nezklame.
A tahle je opravdu skvělá. Díky zázvoru lehce štiplavá, kokosové mléko ji zase mírně osladí, červený pepř spolu s čerstvou mátou dodá ovocný svěží nádech a rýže ji vytvoří krásně krémovou. Ale pokud dáváte přednost jiným chutím, klidně si ji dolaďte podle sebe. Zázvor vynechte, přidejte oblíbené koření a zjemněte smetanou.
5 – 6 porcí
Ingredience:
- 450 g mraženého zeleného hrášku
- 500 g brokolice
- 1 cibule
- hrst kulatozrnné rýže
- 2 cm zázvoru
- 250 ml kokosového mléka
- olivový olej
- sůl
- sezamová semínka, máta nebo bylinky podle chuti, červený pepř
Postup:
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a zázvor, vsypeme rýži a zalijeme vodou.
- Do hrnce přidáme hrášek a brokolici nakrájenou na menší kousky. Kousek brokolice nebo část hrášku si odložíme stranou na ozdobení jednotlivých porcí.
- Polévku přivedeme k varu, osolíme a necháme vařit 20 minut.
- Rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme kokosové mléko a případně naředíme vodou do požadované hustoty a necháme přejít varem.
- Pokud bychom chtěli polévku ještě krémovější, propasírujeme přes cedník. Méně výkonný mixér totiž nedokáže hrášek rozmixovat dohladka.
- Porce zdobíme semínky, bylinkami, brokolicí nebo hráškem podle chuti.