Bábovka ovoněná zázvorem
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
citron • jablka • šlehačka • zázvorPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
Vůně zázvoru a citronu je neodolatelná. Zázvor miluju! Jeho štiplavá chuť je pro mě úžasná…Je pravda, že první zázvorový čaj s citronem a medem nám uvařil náš kamarád už před spoustou let, kdy jste si ho rozhodně v žádné kavárně nemohli objednat, protože se v menu nenacházel, jak je tomu dnes.
První napití mi přišlo dost odporné a přepadla mě myšlenka, že to nedám, že celý hrnek nevypiju…ovšem jako slušně vychovaná holka jsem se přemohla a vypila ten velmi silný odvar až do dna. Při každém dalším usrknutí mi chuť připadala čím dál lepší, až mi zachutnala tak, že dnes dávám zázvor téměř do všeho. Tak vznikl i recept na bábovku. Žádné velké složitosti a překvapí vás, jak může čerstvý zázvor chuť posunout. Hlavně na podzim a v zimě si tu štiplavost a svěží chuť užíváme. Martine, díky:))
Ingredience:
- 250 ml šlehačka
- 3 vejce
- ½ hrnku cukru + 1 vanilkový
- citrononová kůra z 1 bio citronu (není chemicky ošetřený)
- 1 jablko+ kousek zázvorucca 2 cm
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
- 1 hrnek stouh.mandlí
- 1 prdopeč
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 jablko na kostičky (nemusí být), trochu citr. šťávy
Postup:
- Do mixéru dáme 1 vejce, zázvor, oloupané jablko a rozmixujeme dohladka.
- V míse ušleháme do pěny šlehačku s 2 vejci a cukrem.
- K ušlehané směsi přidáme rozmixované jablko se zázvorem a vejcem a promícháme.
- V misce smícháme sypké ingredience – mouku, prdopeč, mandle, citr. kůru a koření, přisypeme k tekuté směsi a společně prošleháme.
- Nakonec vmícháme jablko nakrájené na kostičky a trochu citr.šťávy.
- Nalijeme do bábovkové formy (můžeme péct i jako muffiny).
- Pečeme cca 45 min. při 180 oC.