menu
https://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2018/01/DSC_9917-960x637_c.jpg

Cizrnový mišmaš


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Nikdy jsme si doma nedávali žádná předsevzetí. Přijde mi to zbytečný, protože pokud chci něco v životě změnit, nepotřebuju k tomu Silvestr. Ale na co jsem loni holkám skočila, byl veganský začátek roku, který měl trvat měsíc. My jsme ovšem asi po týdnu odletěli na Tenerife, takže můj čistě veganský stravovací režim přešel na krevetovou a rybí dietu. No, nepovedlo se, nemohla jsem si prostě ty španělské dobroty nechat ujít! Takže i tohle předsevzetí vzalo za své…

Ale po všech těch rodinných obědech a večeřích, stolech plných masa, vánoček, štol a cukroví, je to výzva celkem ozdravná a pochopitelná. Takže i letos odlehčujeme. A rodina se ani moc nebrání. Děti dokonce dost často veganské recepty vyžadují.cizrnaTohle jídlo je naše stálice. Vařím ho už roky, protože je to rychlovka a spolehlivě zasytí. Když jsem ho před lety uvařila poprvé, naše Bára řekla, že to teda jíst nebude. A taky nejedla. Namazala si rohlík máslem a byla po večeři. Moje zásada je, že když někdo nechce společné jídlo, musí si ulovit něco sám. Většinou to vedlo k tomu, že si dotyčný nakonec jídlo alespoň ochutnal (třeba až napodruhý) a zjistil, že není vůbec špatný. A tak se postupně děti naučily jíst všechno. A tahle cizrna je nakonec Báry oblíbené jídlo.

4 – 5 porcí

cizrnaIngredience:
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g (plechovka) krájených rajčat
  • 2 hrnky předem uvařené cizrny nebo 2 plechovky
  • 1 – 2 cukety podle velikosti
  • 1 balení baby špenátu
  • 300 g cherry rajčátek
  • sůl, bylinková sůl, pepř
  • olivový olej

cizrna

Postup:
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na drobno a cuketu nejlépe na mandolíně na plátky nebo půlplátky podle velikosti cukety.
  2. V hluboké pánvi osmažíme na oleji cibuli, přidáme česnek. Když se rozvoní, zalijeme plechovkou rajčat. Osolíme, opepříme a necháme pár minut provařit.
  3. Přidáme nakrájenou cuketu, překrájená rajčátka, slitou cizrnu a promícháme. Až se začne směs vařit, necháme minutu probublat. Nakonec nasypeme baby špenát, přikryjeme pokličkou, aby se spařil. Nakonec promícháme a dokořeníme.
  4. Podáváme s rýží nebo kuskusem, bagetou, nebo jen tak samotné.

cizrnacizrna

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">