Vanilkový cukr
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
cukrPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
Domácí vanilkový cukr je úžasně jednoduchý a určitě lepší, než ten s umělým vanilínem. Stačí koupit vanilkový lusk a cukr a během chvilky je doma zásoba vanilkového cukru na několik týdnů možná i měsíců. Myslím, že recept na něj je právě teď aktuální, protože jeho spotřeba před Vánocemi značně stoupá. U nás rozhodně nikdy mezi cukrovím nesmí chybět vanilkové rohlíčky, kam ho přijde celkem dost. Jejich vůně i chuť je s domácím cukrem o poznání lepší a intenzivnější.
Domácí vanilkový cukr, pěkně zabalený, je také typ na dárek. Určitě potěší…
A jestli máte rádi smetánek jako můj muž, není nic jednoduššího, než si dát do kelímku kysané smetany bez škrobů lžičku až dvě vanilkového cukru a zamíchat…smetánek bez konzervantů a aromat je na světě.
Ingredience:
- 1 vanilkový lusk
- 500 g cukru krupice nebo třtinového cukru (podle vašich preferencí)
Postup:
- Cukr nasypeme do mixéru.
- Vanilkový lusk nakrájíme na kousky, odkrojíme šťopku a přidáme k cukru.
- Mixujeme, dokud se nevytvoří moučkový cukr.
- Chvíli počkáme, než otevřeme víko, cukr se musí usadit, aby neprášil.
- Přesypeme do sklenic a hotovo!