menu
 
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2020/12/DSC_4741-960x637_c.jpg

Ořechové řezy


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Obdivuji všechny, kteří mají ve svém životě řád a pořádek. I když se tomuto ideálu snažím přiblížit, moc se mi to nedaří. A tak příspěvek, který jsem plánovala přidat už na začátku prosince, přidávám teprve dnes…Ale zase jsem stihla několik výletů :-).

mala-skalaBetlém na Malé Skále U Boučků mala-skalaPokud patříte ke skupině lidí jako já, a doma ještě nemáte naklizeno, upečeno, dárky čekají na zabalení ve skříni a vánoční přání teprve vymýšlíte, pak je tohle cukroví určitě pro vás. Nepotřebuje totiž proležet, nemusí se promazávat a navíc ani vykrajovat. Takže se dá stihnout i 23.prosince, aby přistálo o svátcích na stole hojnosti. Prostě vyšleháte  pár surovin, upečete, polijete polevou a pouze nakrájíte. A přitom je to favorit mezi cukrovím.orechove-rezyPoprvé jsme tyto řezy ochutnali u našich milých přátel na Moravě. Nebylo to o Vánocích, ale při ochutnávce vín během letních prázdnin. Pokud máte napečeno už několik druhů cukroví, a na nějaké další „pečete“, upečte si tyhle řezy jindy, třeba na nějakou oslavu. A zaručuju vám, že ze všech sladkostí zmizí jako první.

Ingredience:

Těsto:

  • 280 g másla
  • 180 g moučkového cukru
  • 140 hladké mouky
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 6 bílků

Poleva:

  • 6 žloutků
  • 280 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 6 žloutků
Postup:
  1. Máslo necháme změknout a vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
  2. V míse promícháme mouku s mletými ořechy, směs přisypeme k vyšlehanému máslu a vařečkou promícháme.
  3. Bílky vyšleháme do tuha a po částech je zlehka vmícháme do těsta.
  4. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečeme cca 25- 30 minut při 160

Po vychladnutí těsta připravíme polevu.

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem do světlého krému a natřeme na vychladlý korpus.
  2. Polevu necháme zaschnout, nejlépe do druhého dne a krájíme ostrým nožem na čtverečky nebo obdélníčky. Krájíme opatrně, aby poleva nepopraskala.

orechove-rezyorechove-rezyorechove-rezyorechove-rezy

Komentáře

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">