
Raffaello kuličky
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
kokos • mandle • salkoPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
Nepečené cukroví patří do kategorie RYCHLÉ, SNADNÉ, ZVLÁDNE KAŽDÝ…bývá to rychlovka, kterou můžete zachránit sváteční stůl a vytvořit ji na poslední chvíli. Tak pokud vám „teče do bot“ a letos nestíháte, tohle je tip pro vás!
Nevím, kdo recept vymyslel, ale pravděpodobně to bylo za časů, kdy se Raffaello vozilo ze „ zaslíbeného“ západu a my jsme si o něm mohli nechat jen zdát…Jsou tááák jednoduché a přitom prudce jedlé!
Dříve jsem je dělávala každý rok a nejen o Vánocích, ale posledních několik let jsem na ně pro jiné recepty pozapomněla. Přidávám je sem, aby neupadly do propadliště dějin, co kdyby z těch obchodů zase jednou zmizely, člověk nikdy neví…
PS: Jedna dávka už se snědla, tak jdu na další…
Ingredience:
- 1 salko cca 400 g (bývají různě velká balení – např Lidl 397 g)
- 250 g strouhaného kokosu
- loupané mandle
Postup:
- Salko nalijeme do misky, smícháme s částí – cca 150 g kokosu a promícháme v jednolitou hmotu. Necháme chvíli odstát. Pokud by se směs moc lepila, přisypeme kokos.
- Vytváříme kuličky, do jejichž středu vložíme mandli a obalujeme ve zbylém kokosu.