menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2019/04/DSC_0590-960x637_c.jpg

Ovesné sušenky


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Jednoduchý rychlý recept, když vás honí mlsná a doma toho moc ve špajzu nenajdete. Taky výborný tip, co sebou vzít na výlet. Pokaždý, když náš Kuba někam odjížděl na delší dobu, pekla jsem mu rovnou dvě dávky. Vydrží, teplo jim nevadí, teda pokud do nich nepřidáte čokoládu a rozhodně jsou zdravější, než jakékoliv kupované.

A určitě to znáte. Najednou se něčeho přejíte a přestanete to vařit nebo péct, až to upadne v zapomnění. Takže i sušenky šly nějakou dobu k ledu…Ovšem minulý týden si o ně Kuba překvapivě řekl, já je upekla a zjistila, že jsou pořád skvělé.ovesne-susenkyNa všech takovýchto receptech mám ráda, že se nic neváží, stačí pouze hrneček, lžíce a nakonec si ho můžete upravit podle vlastních chutí a zásob. Jestli doma nemáte celozrnnou mouku, klidně dejte obyčejnou hladkou, pokud místo mletých mandlí použijete vlašské ořechy, sušenky se více roztečou, jsou mastnější. Nemáte rádi med? Vyměňte ho za jakýkoliv sirup a ořechy i semínka nasypte podle chuti. Úspěch jakékoliv verze je zaručen. Dokonce i jako cukroví na Vánoce zaboduje. Stačí sušenky udělat o něco menší a doprostřed každé vmáčknout půlku ořechu.

Ingredience:
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 1 hrnek celozrnné mouky (dávám špaldovou)
  • ½ hrnku strouhaných mandlí nebo ořechů
  • 3 lžíce cukru +1 lžíce vanilkového
  • ½ másla (125 g)
  • 3 lžíce medu
  • podle chuti: nasekané ořechy, mandle, kousky čokolády, slunečnicová semínka, dýňová semínka, mák, sušené brusinky, mleté lněné semínko
Postup:
  1. Nejdříve si rozehřejeme máslo s medem.
  2. Ve velké míse promícháme všechny ostatní ingredience, zalijeme je máslovou směsí a vytvoříme z nich jednolitou hmotu. Pokud by se vám zdála směs trochu drobivější, přidejte 2 – 3 lžíce vody a promíchejte.
  3. Lžící vykrajujeme stejně velké množství těsta, z kterého tvoříme rukou kuličky. Na plechu vyloženém pečícím papírem je zploštíme a dotvarujeme do pravidelného kolečka. Tloušťka jednotlivých placiček by měla být stejná, aby se propekly stejnoměrně.
  4. Pečeme cca 15 minut při 150 oC.

ovesne-susenkyovesne-susenkyovesne-susenky

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">