Pikantní brokolicová bramboračka
RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI
brambory • brokolice • cuketa • kokosové mlékoPDF | VYTISKNOUT RECEPT
Uložit recept na později v Pocket
Polévka je grunt, kdo ji nesní, bude špunt. To nám říkala babička a já musím říct, že polévky se u nás doma vaří hodně často. Sejít se u stolu najednou, se stává víceméně fikcí, a to často i o víkendu. Kluci bydlí v Praze a někdy nevím ani dne ani hodiny, kdy se objeví ve dveřích. Námitky, že by stačilo dopředu napsat SMS, aby bylo v šuplíku dostatek pečiva, něco v lednici či na plotně, ještě za ty roky nepochopili. Takže polévka je taková jistota, která se uvaří, a pak čeká na příchozí, aby si odebrali porci a ohřáli ji.A zároveň je to jídlo, do kterého můžete dát podle sezóny zeleninu, luštěninu, obilovinu, na co si vzpomenete…přitom je to také tekutina, takže i v letních měsících se hodí. Zvlášť když máte dceru, která málo pije…Když se k tomu přidá jako druhý chod nějaký salát, máte kompletní jídlo i ve sváteční den. Kdo by taky měl v těch vedrech chuť na maso?Pár ingrediencí a za pár minut máte hotovo. Tak už žádné zdržování, jdeme na to!
Ingredience:
- 1 cibule
- 4 větší brambory
- 1 brokolice
- 1 cuketa
- 1 lžička red curry pasty (dá se koupit v asijských obchodech)
- ¼ l kokosového mléka
- sůl
- koriandr na podávání
Postup:
- Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kari pastu a až obalí cibuli a rozvoní se, zalijeme vodou a osolíme.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na jemno nastrouhanou cuketu, přivedeme k varu a necháme cca 10 min. vařit.
- Brokolici nakrájíme na menší kousky, dáme do vroucí polévky, přilijeme kokosové mléko a necháme 1 min. provařit, ne déle -brokolice zůstane krásně zelená a „na skus“.
- Osolíme podle chuti a podáváme.
- Jednotlivé porce servírujeme s čerstvým koriandrem.